22 noiembrie 2013

Premiera filmului "Culorile" la Chişinău

       

   Filmul Culorile, proiecţia căruia va avea loc sâmbătă, 23 noiembrie curent, la cinematograful Gaudeamus din Chişinău, începând cu ora 17:30, este realizat de Atelierul Sergiu Prodan în parteneriat cu Centrul Internaţional pentru Protecţia şi Promovarea Drepturilor Femeii La Stra­da.
       După mai bine de 10 ani, regizoarea Viorica Meșină revine în forță cu un nou film despre abuzul psihologic masculin asupra femeii, o temă de actualitate pentru țara în care trăim. Inspirat din conţinutul celor circa 5.000 de apeluri la Telefonul de Încredere pentru femei, pelicula aduce în atenţia spectatorului primele semne ale violenţei chiar de la începutul unei relaţii în cuplu. Un tânăr poate fi, iniţial, o persoană fermecătoare, atentă la detaliile care plac fetei, îi satisface poftele, fiind galant şi afectuos pentru a o cuceri. Victima se simte fermecată de modul de a fi al partenerului, de caracterul care pare perfect, devine dependentă de gesturile lui drăgăstoase şi incapabilă să vadă ce se ascunde în spatele lor. Ana, protagonista filmului, îşi întâlneşte bărbatul vieţii, care o curtează sincer şi frumos, astfel înfiripându-se între cei doi o iubire aparent de poveste. Dar numai până acolo unde începe să-şi schimbe culorile şi să fie umbrită de prejudecăţi şi porniri de a stăpâni în totalitate viaţa partenerei. Anume acesta este itinerarul tematic al filmului. „E o istorie nefericită de dragoste între doi tineri, dar care are un final fericit”, afirmă Viorica Meşina, regizorul filmului.
         În peliculă s-au filmat actorii Irina Vacarciuc și Ion Guzu, Diana Rotaru, Ina Colbasiuc, Igor Babiac, Viorel Mardare, Nata Albot, Andrei Bolocan, Alina Stoianov și Alecu Mătrăgună. „Mi-a fost greu să fac filmul, dar mi-a fost uşor şi plăcut sa lucrez cu ei”, mai reiterează regizoarea Viorica Meşina.
Filmul durează o oră şi va rula în perioada 23-30 noiembrie la cinematograful Odeon. Preţul unui bilet este de 30 de lei.

 sursa: diez.md


2 comentarii:

  1. "sâmbătă, 23 noiembrie curent" aaa ? sâmbătă e 30 noiembrie, nu 23.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Articolul a fost publicat saptamana trecuta cand era valabila premiera. Nu era greu de verificat.

      Ștergere