15 mai 2013

Ce vinzi?


   
   
de aici

   În ultima vreme, se vinde totul: pământurile, apele, aerul, etc. Tot mai mulţi aleg să-şi vândă şi sufletele, prin renunţarea la valori, credinţă şi indiferenţa faţă de răul care ia proporţii în familii, în societate, extinzându-se rapid pe toate nivelele. Unii cumpără, alţii vând, conform cererii şi ofertei de pe piaţa gigantică a acestei lumi.
    De curând, îmi spune cineva: „De aia nu ai succes, pentru că nu ştii să te vinzi!”. „Succesul e o chestiune relativă, i-am răspuns. Ce ar trebui să vând, după părerea ta? Din moment ce omul nu este credincios peste darurile oferite lui de Dumnezeu: sufletul şi trupul său, - îşi pierde identitatea. Nu ne putem alinia pe tarabe, ca să vină "cineva" cu mână largă şi să ne cumpere, când ştim că Hristos ne-a răscumpărat pe noi din robia morţii şi a păcatului”.
    „Să te vinzi pe sine” sună barbar. Când aleg să fiu vândut, înseamnă că nu am un stăpân sau îl am, dar nu este Hristos, pentru că Hristos nu-şi vinde fiii. El ne-a dăruit nouă demnitatea de fii ai săi. Numai satan, cel ce robeşte sufletele prin păcat, vinde şi cumpăra fără echivoc, pentru că oamenii au ales de bunăvoie sa-i slujească, să-i fie robi. Prin urmare, sintagma atât de populară în zilele noastre: „Învaţă să te vinzi, să-ţi vinzi abilităţile”, etc, aparţine robilor, nu fiilor. 

3 comentarii:

  1. E efectul unui limbaj de lemn ...pe care unii il folosesc fara sa se gandeasca prea mult si fara sa-si faca prea multe probleme....

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce i-ar afecta? Astazi, sensibilitatea se pare ca nu mai este un atu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Este un atu al celor care nu vor sa vanda , ci sa daruiasca...:)

    RăspundețiȘtergere